El Caire

Egipte comença el sacrifici de tots els porcs del país per la grip nova

Egipte ha començat el sacrifici massiu dels 350.000 porcs que hi ha al seu territori, una mesura radical i molt controvertida que ha pres després de l'aparició la grip nova. El govern egipci ho ha decidit malgrat que no hi ha cap cas de malaltia al país, i tot i que l'Organització Mundial de la Salut ha assegurat que el virus no es transmet dels animals a les persones. L'executiu egipci ho justifica com una mesura d'higiene pública ja que els porcs viuen de forma insalubre, entre rates i abocadors d'escombraries, en els escorxadors cuidats per membres de la minoria copte-cristiana del país. A Egipte la majoria de la població és musulmana i rebutja el consum de la carn de porc.

Actualitzat
Abans del sacrifici es van agafar mostres dels porcs, i les anàlisis realitzades pel Ministeri d'Agricultura d'Egipte han confirmat que no estaven contagiats amb el virus de la grip A/H1N1.

Els porcs s'han traslladat des de l'escorxador d'Ard El Leua sota supervisó de les forces de seguretat, perquè els propietaris dels animals no els amaguin. El sacrifici de tots els porcs que hi ha al país s'allargarà entre un i tres mesos.
Anar al contingut