Barcelona / Karma Peiró

La IV Marató Podcastblog reuneix a internet un miler de veus de tot el món

A les 00.00 hores del dissabte 2 de maig arrencarà una nova edició de la Marató Podcastblog. Aquesta vegada seran 50 hores ininterrompudes de tertúlies "online" amb les veus i accents de persones de 80 països diferents que parlaran sobre l'actual revolució digital i com ens està canviant la manera de viure i fer.

Actualitzat
"Els organitzadors estem contents perquè a mesura que passen els anys som més experts en la tecnologia necessària per mantenir una connexió en directe ("streaming") de 50 hores seguides a internet amb més d'un miler de persones, localitzades geogràficament en 80 països, amb diferents franges horàries i coneixements sobre la xarxa", explica Fran J. Saavedra, que coordina l'activitat des de Las Palmas de Gran Canària juntament amb J. R. Mora. "Estem creixent exponencialment. L'any passat vam fer 38 hores i vam ser 500 persones".

Per orquestrar la IV Marató Podcastblog i per controlar les diferències horàries en què hauran de participar els tertulians "online" s'han format quatre grups coordinadors situats a Las Palmas, Màlaga, Los Angeles i Bogotà.

Durant aquestes 50 hores es debatrà sobre el poder dels blogs, la censura a internet, la filosofia de la xarxa, P2P, drets, xarxes socials, podcasts educatius i esportius, projectes solidaris, etc. Dividit en sessions d'una hora de durada, un moderador presentarà els tertulians que ha escollit per parlar d'una temàtica i així s'aniran succeint, saltant d'un país a l'altre del planeta de manera virtual i totalment deslocalitzada.

Tota l'emissió es podrà seguir en directe a través d'internet o descarregar-ne els àudios posteriorment en format podcast. Durant la marató també es podran seguir els continguts en el blog mitjançant un històric, que s'actualitzarà constantment durant l'esdeveniment. L'eina que facilita aquesta connexió és l'Skype i també s'ha obert un Twitter per no perdre's cap detall. Els organitzadors ho han preparat tot perquè qualsevol persona, des de qualsevol sistema operatiu (Windows, Macintosh o Linux) pugui escoltar i participar en la IV Marató Podcastblog.

"El que uneix els organitzadors amb tots els participans és l'esperit de respecte i llibertat que es respira a internet i en totes les maratons que hem fet fins ara", afegeix Saavedra. "Cal pensar que no ens veiem les cares, que cadascú participa des d'un lloc i en una situació molt diferent, que ens dediquem professionalment a temes molt diversos i que els nostres interessos també difereixen enormement. I tot i així... aquí estem... més d'un miler de persones".

Durant la marató es llançaran promos dels podcasts que actualment s'emeten en espanyol i s'emetrà música Creative Commons.

Per seguir la marató en directe només s'han de seguir els enllaços que figuren al web i que s'aniran actualitzant al minut des del moment que comenci, a les 00.00 hores del dissabte 2 de maig.



Anar al contingut