Madrid

Els casos a Catalunya eleven ja a 10 els contagiats a Espanya

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, acaba de confirmar els sis primers casos de contagi de grip porcina a Catalunya, que eleva a deu el total de contagiats a l'Estat. Es dóna la circumstància que un dels contagiats a Catalunya no havia viatjat recentment a Mèxic, on hi ha el focus principal de la malaltia, i per tant es tractaria del primer cas de contagi indirecte. A més dels sis casos confirmats, a Catalunya hi continua havent 8 casos més sospitosos, mentre que al conjunt de l'Estat la xifra és de 70. Jiménez ha informat que quatre dels casos confirmats han estat donats d'alta, mentre que els altres sis continuen hospitalitzats, tot i que el seu estat no és greu i estan responent bé al tractament amb antivirals.

Actualitzat
En la seva compareixença a petició pròpia, Jiménez ha detallat que són 70 les persones que actualment estan en observació com a casos sospitosos en onze comunitats autònomes. El major nombre de casos sospitosos es troba a la Comunitat Valenciana, amb 23, seguit d'Andalusia (15), Madrid (13), Catalunya (8), Castella i Lleó, Galícia, Extremadura i Múrcia (totes elles amb dos) i Astúries, Castella-La Manxa i La Rioja, amb un cadascuna.

Jiménez ha puntualitzat que tots aquests casos han estat de persones que han viatjat recentment a Mèxic, llevat d'un català, que es converteix en primer cas confirmat de "contagi indirecte", és a dir, entre humans ja a Espanya.

Tots els afectats responen bé al tractament i actualment dels deu casos confirmats quatre d'ells ja han estat donats d'alta, encara que segueixen en observació "per precaució".

Anar al contingut