Madrid

El traspàs de Rodalies es tancarà en els pròxims dies i es formalitzarà al juliol

El govern espanyol ha tornat a marcar sobre el calendari una nova data per fer efectives una competència llargament reclamada i llargament endarrerida: Rodalies. Els traspàs es faria efectiu a partir d'una comissió bilateral que es faria la primera quinzena de juliol. Ho han pactat el conseller Joan Saura i el ministre Manuel Chaves en una reunió. Poc abans d'aquesta trobada, José Blanco havia dit al Congrés que vol tenir tancat el traspàs de Rodalies Renfe a Catalunya dijous de la setmana vinent, el dia 7, quan vingui a Barcelona a entrevistar-se amb el govern català. És a dir, que el traspàs de Rodalies a la Generalitat es tancaria en els pròxims dies i es formalitzaria al juliol.

Actualitzat
El conseller de Relacions Institucionals i Interior, Joan Saura, i el vicepresident de Política Territorial, Manuel Chaves, han pactat el traspàs de Renfe Rodalies a la Generalitat. Ha estat en el marc d'una reunió aquest migdia a Madrid per desbloquejar els traspassos pendents que fixa l'Estatut.

Els serrells de l'acord es perfilaran en els pròxims dies i serà el dia 7 de maig quan es tancarà, coincidint amb la visita que el ministre de Foment, José Blanco, ha de fer a Catalunya. L'acord per al traspàs es formalitzarà, però, una mica més tard. Serà en la reunió de la comissió bilateral prevista per la primera quinzena de juliol.

A banda d'això, el ministre Chaves i el conseller Saura també han abordat la qüestió del finançament. El ministre ha reiterat que l'Estatut hi és per complir-se i ha tornat admetre que Catalunya està mal finançada. Sobre Rodalies, s'ha assegurat que el traspàs es farà la primera quinzena de juliol.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut