Barcelona

Salut torna a incrementar a catorze el nombre de casos sospitosos de grip porcina

La Conselleria de Salut ha identificat catorze persones que podrien estar infectades per la grip porcina. Es tracta de deu homes i quatre dones, d'entre 21 i 29 anys. Deu estan ingressats en diversos centres hospitalaris catalans, i quatre han demanat l'alta voluntària. Aquesta nova xifra suposa un increment del balanç anterior. Salut havia informat de deu casos, tres dels quals ja s'havien descartat. La consellera Marina Geli ha assegurat en una entrevista a TV3 que "és probable que a Catalunya en tinguem un cas confirmat".

Actualitzat
L'Hospital Clínic en concentra les anàlisis, i hi ha trobat a diverses mostres el virus de la grip A. Per verificar si es tracta de la grip porcina, les mostres s'han enviat al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda, a Madrid, que és l'únic laboratori d'Espanya que pot confirmar-ho.

Els catorze pacients sospitosos de tenir la malaltia presenten una evolució favorable. Deu resten ingressats, mentre que quatre han sol·licitat que els donin l'alta. Salut també està fent proves a les persones que han estat en contacte amb els afectats. "Estem en un moment de preocupació controlada, però no estem en situació d'emergència", ha afegit Marina Geli.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut