Auschwitz

Troben un missatge de presoners d'Auschwitz durant unes obres en una escola

Els operaris que treballaven en unes obres d'una escola al sud de Polònia han fet aquest dimarts una troballa particular en descobrir en un dels murs del soterrani de l'edifici un missatge de presoners del camp de concentració d'Auschwitz. El missatge era dins d'una ampolla i contenia les identitats, el lloc de naixement i el número que van donar els nazis a set presoners d'aquest camp de concentració de Hitler durant la Segona Guerra Mundial.

Actualitzat
Amagat en una ampolla durant dècades, aquest dimarts ha sortit a la llum un missatge que al setembre del 1944 van escriure uns presoners d'un dels camps de concentració de Hitler, durant la Segona Guerra Mundial.

Segons han explicat fonts del museu d'Auschwitz, el missatge podria estar escrit en un tros de sac de ciment i conté les identitats de set persones que van viure les tortures del nazisme: set polonesos i un francès amb edats compreses entre els 18 i els 20 anys.

El descobriment s'ha fet als terrenys d'una escola on s'estan fent obres i que van formar part de les instal·lacions del camp, ara fa més de 65 anys.

El missatge, enterrat per la història, s'exposarà ara al museu d'Auschwitz, on es recorda les víctimes de l'holocaust. Es calcula que més d'un milió de persones van ser assassinades pels nazis en aquest camp de concentració, i que la majoria eren jueves.
Anar al contingut