Ciutat de Mèxic

La mortalitat a Mèxic per la grip porcina remet, tot i els 152 morts per possible contagi

Mèxic, punt de partida del virus de la grip porcina, comença a tenir controlada la situació. Els morts i els casos de possible contagi han registrat un descens en els últims tres dies. El ministre mexicà de Salut, José Ángel Córdova, ha explicat que el panorama comença a ser "encoratjador". Les últimes dades parlen de 152 morts, tot i que, de moment, només una vintena estan confirmats com casos de grip porcina. En aquesta xifra hi ha incloses les tres morts registrades a la capital del país en les últimes hores.

Actualitzat
Aquesta disminució evidencia l'eficiència de les mesures posades en marxa per les autoritats mexicanes i també per una major conscienciació dels ciutadans, que segueixen les recomanacions i al més mínim símptoma van a un centre sanitari, segons assegura el govern.

El degoteig de víctimes mortals a causa del virus ha anat minvant. El ministre de Salut, José Ángel Córdova ha detallat que dissabte van perdre la vida sis persones, diumenge cinc i dilluns tres. A Mèxic podrien haver mort per contagi de la grip porcina 152 persones. Només una vintena de casos han estat confirmats. En aquest blanaç, hi ha incloses tres morts més registrades a la capital del país en les últimes hores. A més, unes 776 persones continuen hospitalitzades perquè podrien tenir la malaltia.

El govern ha començat aquest dimarts a realitzar proves ràpides de detecció. Les autoritats recomanen evitar les aglomeracions en llocs públics. Com a mesura de precacució, s'han suspès les classes a escoles i universitats de 32 estats del país fins al 6 de maig. La mesura afecta 33 milions d'estudiants, un terç del total del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut