Barcelona

Jaume Renyer, del corrent crític Esquerra Independentista, deixa ERC en suport de Carretero

Jaume Renyer, que va ser candidat del corrent crític d'ERC Esquerra Independentista a la presidència del partit en el darrer congrés de la formació, deixa de militar a Esquerra Republicana i dóna suport a Joan Carretero. En un article penjat al seu blog, Renyer diu que opta per deixar la militància perquè el pacte entre Carod i Puigcercós suposa insistir a reeditar el tripartit per tercer cop, liquidar la dissidència interna i reformar els Estatuts de la formació per restringir la participació directa dels militants. Renyer també afirma que subscriu totalment l'article de Joan Carretero en què defensava crear un nou partit independentista de cara al 2010.

Actualitzat
Segons Renyer, la posició de Puigcercós i Carod es limita a esperar "protegits" en el govern que arribi el 2014. "Fa temps que vaig arribar a la convicció personal que la direcció actual no té ni la voluntat ni la capacitat necessària per sostenir un conflicte polític i jurídic amb l'estat espanyol orientat a exercir el dret a l'autodeterminació", assenyala Renyer en el seu article.

Al seu judici, "els arguments segons els quals ERC ha de ser un partit seriós, madur, és a dir un partit d'ordre, són pur tarradellisme". "La direcció actual aposta per un model de partit de quadres professionalitzats, que pacten entre ells les quotes de poder seguint l'exemple, també en això, del PSC", afegeix.

En un text molt dur, Renyer conclou que dins d'Esquerra no hi ha res a fer mentre es mantingui el tàndem Carod-Puigcercós. Per tot plegat, afegeix textualment, veient que la direcció té ganes de desprendre's de militants molestos, ell opta per deixar el partit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut