Barcelona

Construmat tanca l'edició de la crisi amb menys públic i amb propostes alternatives per-hi front

La fira Construmat ha tancat les portes aquest dissabte amb 153.000 visitants, força menys que en les últimes edicions. A més de debatre sobre la crisi, en aquesta edició s'ha posat l'accent en les construccions ecològiques i en la formació dels professionals per superar l'alentiment del sector. També ha servit perquè alguns hagin aconseguit a la fira mateix el certificat de formació en riscos laborals, que d'aquí a tres anys serà imprescindible per treballar en una obra. Construmat ha reunit 1.350 expositors de 31 països.

Actualitzat
El president del saló, Josep Miranau, ha afirmat que Construmat "ha demostrat" que el sector disposa de "suficient dinamisme" i de les "necessàries opcions" per sortir de la crisi.

Entre les receptes per fer front a la conjuntura econòmica, la "rehabilitació" s'ha presentat com una "alternativa real" en el sector, igual que el desenvolupament de la "construcció sostenible", que s'ha presentat com una nova forma d'"entendre l'habitatge i els seus materials".

La nova normativa sobre el soroll en l'aplicació del codi tècnic d'edificació i les respostes de les diferents administracions públiques davant de la crisi han estat els temes principals del saló.

Anar al contingut