Barcelona

Terenci Moix tindrà una plaça al barri del Raval de Barcelona, on va néixer

Terenci Moix tindrà una plaça amb el seu nom al barri del Raval de Barcelona, on va néixer. L'alcalde, Jordi Hereu, ha assegurat que l'escriptor, mort al 2003, es mereix aquest reconeixement perquè va "donar molt" a la capital catalana. La plaça Terenci Moix estarà situada al carrer Valldonzella, molt a prop del carrer Joaquim Costa. Hereu ha fet aquest anunci coincidint amb l'entrega de premis en memòria de l'escriptor, que s'ha celebrat al Gran Teatre del Liceu.

Actualitzat
Els Premis Internacionals Terenci Moix, creats l'any 2005, reconeixen persones del món de les arts escèniques, les lletres i del cinema. Es van fundar per recordar l'escriptor barceloní, que va morir el 2003 d'una afecció pulmonar.

"El asombroso viaje de Pomponio Flato", de l'escritor Eduardo Mendoza, s'ha emportat el guardó al millor llibre de ficció. El de no ficció ha anat a parar a l'historiador nord-americà Gabriel Jackson, per "Juan Negrín. Médico, socialista y jefe del Gobierno de la II República española". L'escriptora britànica de 88 anys P.D. James ha obtingut el premi a la millor trajectòria literària.

A la branca d'interpretació, l'actriu catalana Rosa Maria Sardà s'ha endut el premi especial del jurat; l'actriu alemanya i mussa del cineasta Fassbinder, Hanna Schygulla, ha estat reconeguda per la seva trajectòria i el director i guionista txec Jirí Menzel per la seva pel·lícula "Yo serví al rey de Inglaterra".

El dramaturg britànic Tom Stoppard ha rebut el premi en reconeixement a la seva trajectòria en les arts escèniques i l'òpera "Muerte en Venecia" el de la millor obra en arts escèniques.
Anar al contingut