Perpinyà

El Consell d'Estat de França anul·la les eleccions a Perpinyà

El Consell d'Estat ha desestimat aquest dijous el recurs del fins ara alcalde de Perpinyà, Jean-Paul Alduy, i ha confirmat la sentència del Tribunal Administratiu de Montpeller, que aquest passat mes d'octubre havia invalidat el resultat de les eleccions del 16 de març del 2008 a causa de les irregularitats constatades durant l'escrutini, en particular a la mesa electoral número 4. El president d'aquesta taula havia estat sorprès amb paperetes amagades a les butxaques i mitjons i havia estat detingut per la policia.

Actualitzat
Aquest presumpte frau havia provocat nombroses manifestacions als carrers i les llistes d'esquerra i d'extrema dreta havien recorregut els comicis. Com ja va fer el Tribunal Administratiu de Montpeller, la decisió del Consell d'Estat que segueix el requisitori de la fiscalia els torna a donar la raó.

La llista d'esquerra ja ha convocat una reunió a les sis de la tarda d'aquest dijous quan la cap de l'oposició socialista, Jacqueline Amiel-Donat, haurà tornat de París per començar la campanya electoral mentre que s'espera la reacció del fins ara alcalde Jean-Paul Alduy, que té previst parlar amb la premsa a les 5 de la tarda.

El prefecte dels Pirineus Orientals també té previst anunciar el nom dels set membres de la delegació especial que substituirà oficialment el consell municipal a partir de dilluns i es farà càrrec de la gestió de l'Ajuntament i d'organitzar noves eleccions d'aquí al 23 de juny.
Anar al contingut