Barcelona

CiU acusa ICV de preferir una LEC de "tripartit" en lloc d'una "llei de país"

El líder de CiU, Artur Mas, ha anunciat que s'ha aconseguit tancar un preacord amb el PSC i ERC sobre la futura llei d'educació, la LEC, que s'està debatent i tramitant al Parlament de Catalunya. Això sembla que no ha agradat gaire a ICV, que ha dit que no en sap res, i ha demanat als seus socis de govern que no cedeixin davant el xantatge de la federació nacionalista. La diputada de CiU i exconsellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha acusat ICV de preferir una futura llei d'educació de "tripartit" en lloc d'una "llei de país". El text consensuat defensaria un model mixt d'educació que, segons Rigau, reforça l'escola pública i la prepara per al futur.

Actualitzat
La diputada convergent ha acusat ICV "de no tenir cap interès que CiU formi part d'aquest tronc comú". Rigau ha demanat als ecosocialistes que "decideixin si s'hi afegeixen o es mantenen en una opció més partidista i menys institucional".

Aquestes declaracions han tingut lloc després que Artur Mas ha anunciat l'existència d'un preacord entre el PSC, ERC i CiU sobre la LEC. ICV hi ha reaccionat i ha dit que no sabia res sobre l'existència d'aquest preacord. Per això ha demanat al PSC i a ERC que "obrin un període de reflexió i que no cedeixin al xantatge de CiU, que planteja ampliar els concerts i el finançament als centres privats sense posar-hi cap condició".

Irene Rigau ha assegurat que la seva formació ha treballat de manera conjunta amb el PSC i ERC en obrir l'acord a la resta de partits. També ha destacat que el text defensa un model mixt d'educació a Catalunya i que reforça l'escola pública i la prepara per al futur. Sobre si el redactat final de la LEC comptarà amb el suport dels sindicats del sector, Rigau ha remarcat que s'hi han inclòs "moltes" de les seves esmenes. En aquest sentit, ha dit que confia que la llei comptarà amb el suport de la "immensa majoria" de professors i famílies catalanes.
Anar al contingut