Saül Gordillo: El meu llibre explica, d'una manera entretinguda i molt entenedora, l'aventura de l'obtenció del domini .cat

Actualitzat
Saül Gordillo
Autor de "Nació.cat"
Editorial Mina


1) Expliqui'ns breument l'argument del seu llibre i la seva relació amb el món de la tecnologia.

La meva relació amb la tecnologia és molt bàsica. Sóc un simple usuari d'internet, un periodista interessat en la xarxa i en el periodisme i la comunicació que s'hi pot fer. El meu llibre explica, d'una manera entretinguda i molt entenedora, l'aventura de l'obtenció del domini .cat per a la llengua i la cultura catalanes a internet. La conquesta catalana de la xarxa. Com una nació sense estat esdevé plenament sobirana en el món globalitzat de la xarxa, i situa la llengua catalana en un lloc destacat del rànquing de llengües a internet.

2) Quin futur creu que pot tenir el llibre digital?

Espero que evolucioni encara més, però és lluny de substituir el paper.

3) Estan canviant les TIC la manera de consumir llibres?

Possiblement. Hi ha llibres que s'escriuen en línia, que es publiquen en obert, que es consulten en format digital, i la promoció i venda també es fan a través de la xarxa.

4) Creu que hi ha diferències entre els lectors que fan servir la xarxa i els que no?

No en tinc dades científiques a la mà, sincerament. Però la pregunta és: encara hi ha lectors que no facin servir la xarxa? Cada cop seran menys, i el digital ha arribat per quedar-s'hi.

5) Ens proposa algun llibre per aquest Sant Jordi?

"El dia revolt", de Julià Guillamon.
Anar al contingut