Barcelona

Schmitt diu que el Q3 s'ha adjudicat a Martorell perquè és la planta més competitiva de Volkswagen

Volkswagen ha confirmat oficialment el que ja se sabia des d'ahir: que el nou Audi Q3 es fabricarà a la planta de Seat de Martorell. La confirmació ha arribat després que José Luis Rodríguez Zapatero ho ha donat per fet al Congrés i després que la UGT ho va avançar aquest dilluns per sorpresa. El president de Seat, Erich Schimitt, ha explicat les raons que han portat la companyia alemanya a prendre aquesta decisió: la planta de Martorell de Seat és la més competitiva del grup Volkswagen. L'adjudicació suposa més de 300 milions d'euros d'inversió, amb ajudes públiques, i salvar 1.500 llocs de treball. La producció començarà el 2011.

Actualitzat
Finalment n'ha arribat la confirmació oficial. Primer en forma de comunicat de premsa del grup Volkswagen i després en boca del president de Seat, Erich Schmitt, que ha donat les raons que han portat la companyia alemanya a adjudicar la fabricació del nou Audi Q3 a Martorell, desbancant les opcions de Batrislava, a Eslovàquia, i Ingolstad, a Alemanya. Argumenten la decisió per l'alta qualitat en la producció i l'excel·lent capacitat dels treballadors.

Per Schmitt, l'adjudicació a la planta de Martorell del nou Q3 significa per a Seat la classificació per a les Olimpíades. Schmitt ha recordat que Volkswagen és l'única firma automobilística que inverteix, produeix i crea llocs de treball a Espanya i això, ha afegit, l'administració ho hauria de tenir en compte i fer servir la marca Seat.

El grup alemany invertirà uns 300 milions d'euros en la producció del nou Q3, que començarà al febrer del 2011, i se'n fabricaran entre 80.000 i 100.000 unitats cada any. D'aquesta manera, es permetrà salvar l'excedent de 1.500 llocs de treball que, segons Volkswagen, té la fàbrica de Martorell. Segons Schmitt, també permetrà crear nous llocs de treball d'aquí a dos anys i, en definitiva, ha dit que Seat en sortirà reforçada. Els sindicats consideren que ha estat possible per l'esforç dels treballadors de Seat. Precisament els treballadors, en el canvi de torn, mostraven el seu alleujament.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut