Barcelona

La crisi econòmica afectarà molt poc les vendes de roses per Sant Jordi

La crisi econòmica afectarà molt poc les vendes de roses per Sant Jordi ja que se'n comercialitzaran uns 5 milions i mig, una xifra molt semblant a la de l'any passat. Ara bé, sí que hi haurà un descens d'entre el 5% i el 10% en el preu, sobretot, d'aquelles roses que es comprin a les floristeries.

Actualitzat
Una rosa per a tothom. Amb aquest lema es vol exemplificar la tendència que any rere any guanya terreny per Sant Jordi, i que no limita la compra de la rosa per a la parella, sinó que ja comprèn l'obsequi per a la filla, la veïna o una amiga. El mateix passa amb els colors, en què es pot trobar un ampli ventall que va des del clàssic vermell intens al blanc, passant pel rosa, el taronja, el blau o el verd.

Sant Jordi no hi entén, de crisi, o almenys això creuen els majoristes de la flor de Mercabarna, que han previst uns resultats similars als de l'any passat. No creuen que la crisi afecti les vendes i les previsions d'una diada de Sant Jordi assolellada els fa ser optimistes. El que sí que hi haurà, però, serà un descens dels preus.

També, com cada any, s'aposta per varietats que garanteixin la durabilitat. En aquest sentit, la novetat és l'holandesa Red Noemí, de poncella grossa i color vermell vellutat, però també hi ha varietats com la Grand Prix, la Utopia o la Freedom, que procedeix de l'Equador i Colòmbia. Només el 25% de les roses que es venen es cultiva als mercats català i espanyol. Dels vivers del Maresme, productors de flor per excel·lència, en sortiran el 10% del total de roses que es venen per Sant Jordi.

Ja siguin nacionals o d'importació, la previsió és que es pot arribar als 5,5 milions de roses venudes per Sant Jordi.



Anar al contingut