Salou

Pere Granados, nou alcalde de Salou després d'una polèmica moció de censura

Canvi polític a l'Ajuntament de Salou. La decisió d'un regidor convergent de donar suport a un altre grup ha descavalcat del poder l'alcalde socialista, que mantenia un acord amb Convergència per rellevar-se d'aquí a poc temps en el càrrec. Ara el nou alcalde és Pere Granados, número 2 del grup independent Ferran Units per Salou. Tot plegat ha aixecat una forta polèmica a la població.

Actualitzat
El número 2 del grup independent Ferran Units per Salou (FUPS), Pere Granados, ha estat escollit nou alcalde d'aquest municipi del Tarragonès amb el suport del seu grup, del PP i del regidor convergent Marc Montagut per una majoria d'11 vots a 10 després de prosperar la moció de censura contra el fins ara alcalde, Antoni Banyeres (PSC).

Montagut ha donat suport a la moció seguint els mandats de la direcció nacional de CDC, mentre que els dos altres companys de CiU, Ramon Pellicer, de CDC, que havia d'haver estat alcalde a l'estiu, i Martina Fourier, d'UDC, s'han mantingut al costat de Banyeres.

D'aquesta manera FUPS torna a assumir l'alcaldia que tenia des que Salou va independitzar-se de Vila-seca en la que és la primera moció de censura que es viu al municipi. També queden a l'oposició els set regidors del PSC i els dos de RDS.

La moció de censura ha estat molt polèmica. Els socialistes han acusat Convergència de seguir una estratègia de partit. El primer secretari del PSC de Tarragona, Xavier Sabaté, ha acusat el CDC de promoure la moció per l'interès de Convergència i de l'alcalde de Vila-seca de mantenir el consorci de Port Aventura en les condicions actuals, ja que l'actual consistori s'havia mostrat partidari de no prorrogar-lo el 2012 i renegociar-ne les condicions.

Unió Democràtica, per la seva banda, ja havia deixat clar abans de la moció que s'hi oposava. Martí Barberà, president intercomarcal de la formació, se n'ha desmarcat totalment i ha afegit que les discrepàncies entre UDC i CDC es localitzen a Salou, ja que a escala nacional i intercomarcal "no hi ha cap problema".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut