Barcelona

Puigcercós diu que "en dues o tres setmanes" s'ha de tancar el finançament

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit que amb un màxim de tres setmanes ha d'estar tancat el finançament. Puigcercós ha donat aquest termini a "El matí de Catalunya Ràdio", malgrat que a hores d'ara, segons ha subratllat, no hi ha ni nou document ni canvi radical del govern espanyol, només un canvi de negociador.

Actualitzat
"En poques setmanes, per no dir dues o tres", ha dit Puigcercós respecte al temps que encara pot tardar a arribar un acord sobre el nou finançament. "No podem esperar gaire més", ha dit el president d'ERC coincidint amb el missatge d'urgència que Montilla va llançar recentment.

Chaves, "l'amo del Cortijo"

Puigcercós ha reconegut que no ha vist "cap canvi substancial, per molt ball de ministres que hi hagi", però que "ara amb Manuel Chaves ens estalviarem temps". El president d'ERC ha titllat el nou vicepresident de Política Territorial del govern espanyol, Manuel Chaves d'"amo del Cortijo" i després d'indicar que és "qui mana al PSOE al costat del senyor Zapatero", ha dit que el seu nomenament permetrà "estalviar-se intermediaris". "Potser durant tots aquests mesos hem perdut el temps amb el senyor Ocaña i amb el senyor Solbes", ha conclòs.

Si no hi ha acord...


Puigcercós ha advertit que si no hi ha un bon acord el govern de la Generalitat s'ha de plantar per ser coherent al Congrés davant d'un Zapatero en minoria. Puigcercós ha insistit que els tres socis del govern de la Generalitat s'han de plantar al Congrés si no hi ha un bon acord i ha instat els 25 diputats del PSC a ser coherents.

El líder d'ERC també ha dit que trobaria un pas endavant en la bilateralitat que, en el cas d'un mal acord, Catalunya no anés al consell de política fiscal i financera que ha de rubricar el pacte.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut