Barcelona

Absolen l'exconseller Farreres pel "cas Treball" però condemnen els altres dos acusats

Ja ha sortit la sentència per l'anomenat "cas Treball". L'Audiència de Barcelona ha absolt aquest dijous l'exconseller de CiU Ignasis Farreres dels delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental. En canvi, la sentència ha condemnat l'exsecretari general del Departament de Treball, Josep Maria Servitje, a quatre anys i mig de presó per haver desviat més de 46.000 euros de fons públics per fer estudis falsos. El tercer imputat, l'empresari i militant d'Unió Democràtica Víctor Manuel Lorenzo, també ha estat sentenciat a dos anys i tres mesos de reclusió.

Actualitzat
L'exconseller de Treball de la Generalitat Ignasi Farreres ha estat absolt dels càrrecs que se li imputaven per l'anomenat "cas Treball". En canvi, sí que han estat condemnats els altres dos imputats: Josep Maria Servitje, llavors secretari general de la conselleria, i l'empresari i militant d'Unió Democràtica Víctor Manuel Lorenzo.

Servitje ha estat condemnat a quatre anys de presó i Lorenzo, a dos
. El tribunal ha considerat que ha quedat provat que el Departament de Treball va encarregar estudis falsos i que es van fer servir per desviar diners. No obstant això, no ha quedat demostrat cap on es van destinar els diners, ni que el conseller Farreres tingués coneixement d'aquestes irregularitats. De tota manera, segons el tribunal, sí que tenia coneixement que es van encarregar els estudis, perquè els va firmar.

En un comunicat, CiU ha mostrat la "satisfacció" per l'absolució de Farreres i ha afegit que té la "ferma convicció" que Servitje també és innocent. CiU ha subratllat que Unió Democràtica "no ha estat condemnada per cap causa ni motiu, i encara menys és autora de cap finançament irregular del partit". Així, assegura que té "el convenciment que la justícia resoldrà a favor de la seva absolució mitjançant la interposició dels recursos corresponents".

La federació nacionalista també considera que la sentència "obre la porta" a demanar que la justícia també examini la política de contractació d'informes del tripartit "amb la mateixa exhaustiva i exorbitant auditoria".
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut