Chisinau

La policia vigila la jove que va provocar la "revolució Twitter" a Moldàvia

Poc s'havia d'imaginar Natalia Morar que seria la responsable d'una crisi política al seu país. Aquesta jove moldava de 25 anys va convocar, a través de Twitter, una protesta contra el govern comunista de Vladímir Voronin, escollit a les urnes. Sobre ell pesaven diverses acusacions de frau electoral. La crida va aplegar 20.000 persones als carrers de Chisinau, la capital. En una entrevista al diari britànic "The Guardian", la noia reconeix que està espantada i assegura que la policia la vigila i que van entrar al seu pis sense cap ordre judicial.

Actualitzat
La noia explica al rotatiu britànic que té por que la trobin perquè la detindran i després no sap què li pot passar. Ha hagut de canviar de domicili i no agafa el telèfon per si l'han punxat.

Natalia Morar està al darrere del que alguns mitjans de comunicació han batejat com la "revolució Twitter". Un grup d'amics reunits en una cafeteria van decidir que organitzarien una protesta contra el nou govern comunista de Moldàvia, que acabava de ser escollit a les urnes, i que podria haver comès frau electoral.

El grup de joves va fer una crida entre els amics per Twitter, internet i SMS. Natalia afirma que pensaven aplegar unes 200 persones. La seva sorpresa va ser molt gran quan va arribar a la plaça i s'hi van trobar almenys 20.000 persones que s'havien afegit a la marxa.

La manifestació va acabar amb desenes de ferits i amb destrosses al Parlament moldau i a la seu de govern. Després d'aquests aldarulls, les autoritats electorals moldaves han començat a fer el recompte de vots aquest dimecres. Ho ha autoritzat el Tribunal Constitucional a petició del president del país i líder comunista, Vladímir Voronin, que vol posar fi així a qualsevol acusació de frau.

Natalia Morar, de professió periodista, explica a "The Guardian" que també està fitxada a Rússia, país del qual també en va ser expulsada per haver escrit uns articles que acusaven els oficials russos d'estar al darrere de la mort d'un activista opositor al Kremlin.
Anar al contingut