Mézières-en-Brenne

Detinguda a França una presumpta membre d'ETA després de tenir un accident de cotxe

La gendarmeria ha detingut, al centre de França, la presumpta membre d'ETA Itxaso Legorburu Mendinabeitia. L'han enxampada amb una arma després d'haver fugit en cotxe juntament amb un home, que s'ha pogut escapar. La detenció ha sorprès la policia espanyola, que no havia detectat que la dona, que va formar part de les llistes d'Acció Nacionalista Basca per a Àlaba el 2007, havia passat a la clandestinitat. Potser per aquest motiu Legorburu duia la documentació real.

Actualitzat
Segons fonts de la lluita antiterrorista, la detenció s'ha dut a terme de manera fortuïta a la localitat de Mézières-en-Brenne. La detinguda i el seu company han entrat en una armeria i els agents, alertats pel propietari del local, que trobava que tenien una actitud sospitosa, s'hi han acostat per identificar-los. En detectar la presència dels gendarmes, la parella ha fugit, i al cap de poc ha tingut un accident de trànsit. La detinguda serà trasllada a Llemotges i, posteriorment, a París. 

Nascuda el 1981 a Vitòria, Legorburu va ser la número 36 de les llistes d'Acció Nacionalista Basca a les eleccions a les Juntes Generals d'Àlaba, el 2007. També va formar part de la candidatura de la plataforma Gasteiz Izan a les eleccions locals del 2003.

L'última detenció d'un membre d'ETA a França es va fer divendres, a París, quan van arrestar Ekaitz Sirvent Auzmendi, considerat el número 2 de l'aparell logístic de l'organització terrorista i responsable de les falsificacions.

D'altra banda, la Confederació d'Empresaris de Navarra ha confirmat que diversos membres de la patronal han rebut una altra remesa de cartes d'extorsió d'ETA, en què la banda els reclama el pagament de l'impost revolucionari.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut