Brussel·les

La UE podria regular l'ús de la informació personal que fan les xarxes socials

La Unió Europea està descontenta amb la protecció que les xarxes socials fan de la informació que hi dipositen els seus usuaris, en especial si es tracta de menors. La comissària europea de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació, Viviane Reding, creu que és exigible, com a mínim, que els perfils dels menors siguin privats i inaccessibles als cercadors. La Comissió Europea (CE) ha instat aquests webs a "autoregular-se" en aquest sentit. Reding adverteix que si les xarxes socials no exerceixen mesures de control, ho farà Brussel·les.

Actualitzat
"La intimitat ha de ser una de les prioritats dels proveïdors de les xarxes socials i dels seus usuaris". Els europeus tenen dret a saber com s'utilitza la seva informació personal, ha explicat la comissària en un vídeo penjat al seu web. "No podem renunciar a aquest principi bàsic".

Per tal de protegir els drets dels ciutadans, la Comissió Europea no "dubtarà" a prendre mesures tant pel que fa a les xarxes socials com pel que fa als membres que no apliquin les normes comunitàries que han de garantir la intimitat i que la persona doni el seu consentiment perquè s'utilitzin les seves dades.

Anar al contingut