Washington

Obama aixeca les restriccions de viatges i enviament de remeses a Cuba

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha ordenat que s'aixequin les restriccions als viatges de familiars i a l'enviament de remeses a Cuba. Un cop entri en vigor el canvi, tothom que ho vulgui podrà enviar paquets d'ajuda humanitària i diners als ciutadans de l'illa, amb l'única excepció dels funcionaris del règim, que quedaran al marge de les mesures. Un alt funcionari de l'administració demòcrata ha explicat que l'aixecament de les restriccions pretén "donar suport al desig del poble cubà de determinar el seu destí".

Actualitzat
El govern de Barack Obama permetrà viatjar a Cuba sense cap límit temporal o de freqüència. També es podran fer enviaments de materials a l'illa, com ara eines per a la pesca o llavors. Un altre àmbit que es flexibilitza és el de les comunicacions, de manera que les persones que ho desitgin podran pagar des de l'exterior els telèfons mòbils dels residents a Cuba.

A més d'aquestes mesures concretes, l'administració d'Obama ha fet una "crida clara" al govern de Raúl Castro perquè no interfereixi en els enviaments. "Ningú no ha d'intervenir en les relacions familiars cubanes, ni tan sols el govern cubà", ha afirmat un alt funcionari nord-americà.
Anar al contingut