Madrid

Zapatero fitxa l'eurodiputat convergent Ignasi Guardans per dirigir l'Institut de Cinematografia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha fitxat l'eurodiputat convergent Ignasi Guardans per dirigir l'Institut de Cinematografia, que depèn del Ministeri de Cultura. Guardans va quedar descartat per encapçalar novament la llista a les eleccions europees del mes de juny, lloc que ocuparà Ramon Tremosa. La incorporació al remodelat govern socialista arriba quan Convergència i Unió intenta desmarcar-se de qualsevol suport a l'executiu espanyol.

Actualitzat
L'eurodiputat de CiU Ignasi Guardans serà el nou director general de l'Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals del nou govern de Zapatero. Guardans va ser rellevat com a cap de llista a les europees de la federació nacionalista i no va amagar el seu malestar per aquesta substitució. L'economista Ramon Tremosa serà el nou cap de cartell de CiU al Parlament Europeu en les eleccions del juny.

En la seva etapa de diputat al Congrés, Ignasi Guardans va conèixer la nova ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, de qui dependrà com a director general. L'eurodiputat convergent substituirà Fernando Lara, fins ara responsable màxim de l'òrgan cinematogràfic encarregat de gestionar les subvencions al sector del cinema espanyol.

Segons fonts del ministeri, el nomenament serà abans de 15 dies i es podria fer oficial al pròxim Consell de Ministres. Guardans fa temps que està vinculat a la indústria audiovisual i s'hi ha dedicat com a diputat al Congrés i al Parlament Europeu. També va ser un dels impulsors de la directiva de mitjans audiovisuals.
Anar al contingut