Madrid

Zapatero i els seus tres vicepresidents donen un nou impuls al finançament

L'executiu espanyol ja ha tornat a l'activitat. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha reunit amb els seus tres vicepresidents a La Moncloa en una trobada que ha servit per donar un nou impuls al finançament. Zapatero ha mantingut la primera reunió amb la vicepresidenta primera, De la Vega; la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, i el vicepresident tercer i ministre de Cooperació Territorial, Manuel Chaves. Tots quatre han constatat que les negociacions pel nou finançament estan molt avançades i s'ha decidit donar-los l'empenta definitiva.

Actualitzat
Zapatero vol començar aquest període posant en evidència que el govern treballa a ple rendiment. La primera reunió del president del govern espanyol amb els seus tres vicepresidents ha servit per coordinar-se pel que fa al nou finançament. El president espanyol ha encarregat a la vicepresidència econòmica les xifres del nou finançament, mentre que a la de política territorial li ha adjudicat les relacions amb les diferents comunitats.

El president espanyol i els tres vicepresidents han acordat també impulsar les mesures econòmiques acordades, estudiar-ne de noves i intentar tenir una coordinació més eficaç. Zapatero ha celebrat la reunió a La Moncloa poc abans de presidir l'executiva del PSOE. Zapatero, De la Vega, Salgado i Chaves han estat repassant la situació econòmica en general i les mesures que ha engegat l'executiu per fer front a la crisi.

Salgado, contra l'atur

La vicepresidenta Elena Salgado també ha abordat aquest matí una de les seves prioritats: combatre l'atur. La nova número 2 de l'executiu central s'ha reunit durant poc més d'una hora amb el ministre que hi té més a dir: el de Treball, Celestino Corbacho. Tots dos han coincidit en la necessitat d'avançar en el diàleg social. La trobada ha estat al cèntric ministeri d'Alcalá. Sobre la taula: els més de 3,2 milions d'aturats i un malmès procés de diàleg social.

Salgado i Corbacho han coincidit en la necessitat de continuar avançant per arribar a un acord entre govern, patronal i sindicats com a instrument per reactivar l'economia i superar la crisi. Els dos responsables d'aquesta àrea han reiterat també que l'objectiu principal és evitar que es destrueixin més llocs de treball i facilitar que se'n generin de nous. La nova vicepresidenta econòmica s'ha de reunir en els pròxims dies amb la patronal i els agents socials.
Anar al contingut