Barcelona

Joaquim Nadal creu que el traspàs de Rodalies podria ser el "canvi de ritme" que deia Zapatero

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Informació que el traspàs de la gestió de Rodalies a la Generalitat "pot ser el canvi de ritme que deia el president Zapatero". Ha confirmat la voluntat del nou ministre de Foment, José Blanco, de visitar Barcelona "aviat" i entrevistar-se amb el president de la Generalitat, José Montilla, i amb el mateix Nadal. Nadal ha insistit que l'executiu espanyol coincideix amb el govern català que "hi ha una prioritat, que és el traspàs de la gestió de Rodalies i, en segon lloc hi ha el tema dels aeroports". El conseller ha insistit que caldrà negociar a fons els temes pendents i ha assegurat que la Generalitat es mantindrà ferma fins que "no estiguin resolts".

Actualitzat
Per Nadal, el traspàs de Rodalies "està bastant madur tot i que hi ha algunes qüestions pendents que es poden negociar i parlar-ne a fons". El conseller català ha explicat que caldrà "un treball a fons punt rere punt" tenint en compte que és "el traspàs més complex i el més important que es farà en aquesta legislatura".

En la propera reunió amb Blanco, Nadal ha dit que "si amb la ministra anterior havíem arribat a un 95% d'acord i faltava un 5% amb Blanco ens haurem de dedicar a la part de temes sobre els quals encara hi havia discrepàncies" i ha afegit que "fins que no estiguin resoltes, no donarem la nostra conformitat".

Respecte a la visita de Blanco a Barcelona, el conseller Nadal no ha concretat una data, ha dit que "en un principi el ministre li va mostrar la intenció que fos d'aquí a dues setmanes tot i que és probable que vulgui avançar-ho".

Traspassos pendents


A més del traspàs de Rodalies, la revisió del pacte d'entesa també incloïa el traspàs de beques i de l'aeroport de Reus, Sabadell i Girona per al 2009. Nadal ha reiterat que el govern compte que "amb el nou executiu espanyol hi ha d'haver un procés de desencallament d'unes quantes competències que estaven pendents". "Anem per bon camí, comencem amb el tema més complex i la resta de temes són factibles".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut