Madrid

Primer aniversari del segon mandat de Zapatero

Ja s'ha complert un any des que José Luis Rodríguez Zapatero va ser investit president del govern central per segona vegada. Aquest any ha estat marcat per les mesures per lluitar contra la crisi, la creació del nou Ministeri d'Igualtat o la trobada amb el president nord-americà, Barack Obama. La remodelació de l'executiu aquesta setmana obre la porta a l'oportunitat d'accelerar els traspassos pendents i desbloquejar el finançament.

Actualitzat
Per impulsar aquestes negociacions, aquest dissabte s'han reunit la nova vicepresidenta segona del govern espanyol i titular d'Economia, Elena Salgado, i el vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves. Durant la reunió, Salgado ha posat Chaves al corrent de les negociacions sobre el nou model de finançament autonòmic. Des del Ministeri d'Economia s'ha assegurat que tots dos ministres "col·laboraran activament" en tot el que tingui a veure amb la política autonòmica de l'executiu, fent especial atenció al nou model.

Elena Salgado també ha mantingut aquest dissabte al matí una trobada amb la ministra de Defensa, Carme Chacón, per analitzar la situació del pressupost d'aquest Departament. Entre les prioritats per a aquest any, s'inclou l'increment de les mesures de seguretat de les tropes desplegades a l'estranger.

A la tarda, la nova ministra d'Economia també s'ha trobat amb el titular d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, per parlar sobre els principals temes que poden incidir en la reactivació de l'economia espanyola. Sebastián li ha plantejat, entre altres qüestions, les ajudes a sectors que passen per dificultats, com és el cas de la indústria de l'automòbil.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut