Barcelona

L'ocupació hotelera per Setmana Santa es preveu d'un 80% a la muntanya i un 60% a la costa

El sector turístic català mira cap al cel. A les portes dels quatre dies festius de Setmana Santa, l'ocupació hotelera que es preveu al Pirineu de Lleida i Girona serà del 80%. La costa nota més la crisi i la previsió de mal temps i, aquest any, l'ocupació serà de l'entorn del 60%. Tot i això, esperen reserves d'última hora. Pel que fa a les estacions d'esquí, són les més optimistes: la neu, abundant i de qualitat, fa que esperin ple total. En general, s'esperen menys turistes estrangers, però més moviment intern.

Actualitzat
Aquesta Setmana Santa es fa difícil fer previsions d'ocupació hotelera, perquè molta gent espera a última hora per decidir què fa, i el factor temps serà molt determinant, per la qual cosa les reserves cada vegada estan arribant més tard i les ofertes augmenten. Les estacions d'esquí seran l'estrella de la Setmana Santa, ja que preveuen un ple aquests dies de festa; hi ha molta neu i de qualitat.

Aquesta temporada, les estacions van obrir aviat, a principis de novembre, i no han tancat cap dia. Fins i tot hi ha instal·lacions com Boí Taüll, a Lleida, que planegen tancar el 10 de maig si es donen les condicions apropiades. El factor crisi també pot afavorir les estacions, ja que gent que ha decidit no marxar de viatge és possible que s'animi a última hora a pujar a les pistes si el temps acompanya.

Baixa l'ocupació hotelera a la muntanya

La nota negativa per al turisme de muntanya és que han augmentat considerablement els esquiadors que pugen a les pistes al matí i se'n van a casa després d'una jornada d'esquí. I això té una conseqüència clara: que l'ocupació hotelera baixa. Les reserves pels dies de festa al Pirineu estan al 80%, xifra que podria arribar al 90%, i divendres i dissabte es podria arribar al ple.

Les xifres estan per sota de les registrades l'any passat, en part, per la crisi, però també perquè l'any passat la Setmana Santa va caure abans i la competència amb la costa era menor.

La costa depèn del temps

Precisament a la costa, l'ocupació hotelera no es preveu gaire bona. A la Costa Brava, se situarà al voltant del 60 i 65% els dies festius, encara que divendres i dissabte podria augmentar fins al 80-85%. Són dades similars a les de l'any passat, perquè aquesta Setmana Santa cau més tard que el 2008 i perquè ara la gent "té necessitat de sortir", ja que ha fet menys escapades per la crisi.

Pel que fa als preus, els hotelers de la Costa Brava i la central no els abaixaran perquè, en general, es tracta d'establiments familiars, els hotels apliquen preus de temporada mitjana amb més oferta que altres vegades, com el fet d'oferir una nit més gratis quan en pagues tres d'allotjament.

A la Costa Daurada, només el 77% dels hotels de Salou, Cambrils i la Pineda obriran les portes, amb una ocupació prevista que rondarà el 60%, davant del 65% de l'any passat.

Els establiments de turisme rural preveuen, segons la Confederació Catalana d'Agroturisme i Turisme Rural, que l'ocupació de dijous a dilluns rondi el 85%, encara que a les cases rurals que es lloguen totalment l'ocupació estarà al voltant del 95-100%.

Així mateix, s'espera que l'ocupació a la ciutat de Barcelona sigui inferior a la de l'any passat. La Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) preveu que l'ocupació hotelera a la ciutat arribarà al 75% durant la Setmana Santa, deu punts percentuals menys que durant les vacances de l'any passat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut