Madrid

Elena Salgado buscarà solucions a una greu situació econòmica

La fins ara ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, agafa el relleu de Pedro Solbes al capdavant del Ministeri d'Economia després de la remodelació del segon govern Zapatero. La nova vicepresidenta econòmica, una de les ministres més ben valorades pel president espanyol, rep la cartera amb el pitjor context econòmic mundial dels darrers anys, i serà l'encarregada de buscar solucions a una taxa d'atur que no para de créixer i el tancament d'empreses. Una crisi que ja afecta milions de famílies espanyoles.

Actualitzat
Elena Salgado té 60 anys i és ministra d'Administracions Públiques des del juliol del 2007. Anteriorment, va ocupar la cartera de Sanitat i Consum durant el primer govern de Zapatero, quan va posar en funcionament la controvertida llei antitabac i també la llei de clonació terapèutica.

Salgado és llicenciada en Ciències Econòmiques, enginyera industrial i té un màster en Mètodes Quantitatius de Gestió. A la dècada dels 80, va ser directora del Departament d'Estudis a l'Institut de la Petita i la Mitjana Empresa del Ministeri d'Indústria, i directora general de Costos de Personal i Pensions Públiques del Ministeri d'Economia i Hisenda.

Entre el 1991 i el 1996 va ostentar el càrrec de secretària general de Comunicacions del Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient. Tots tres càrrecs els va ocupar durant el govern de Felipe González. Amb la derrota socialista del 96, Salgado va passar al sector privat i va ocupar alts càrrecs en empreses com Telefónica i Abertis.

Anar al contingut