Estrasburg

Obama es mostra satisfet per l'enviament per part dels aliats de 5.000 nous soldats a l'Afganistan

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha mostrat satisfet pel compromís dels aliats per enviar uns 5.000 soldats més a l'Afganistan en un temps de crisi i dificultats econòmiques i ha destacat la col·laboració de França i Alemanya. Segons ha explicat, d'aquests efectius, uns 3.000 es destinaran a reforçar la seguretat de cara als comicis del proper 20 d'agost. A més a més, Obama ha destacat la creació d'un fons de 100 milions de dòlars per fer front a la formació de les forces de seguretat afganeses. D'aquests diners, uns 57 milions d'euros els aportarà Alemanya.

Actualitzat
"Aquesta no era una conferència de donants i, no obstant això, rebem el tipus de compromís que històricament no es rep en conferències com aquestes", ha assenyalat Obama. El president dels EUA ha insistit que el nombre de soldats i el personal d'entrenament compromès per a l'Afganistan és "significant".

Del total d'efectius promesos pels aliats, 600 els ha ofert Alemanya. El Regne Unit n'aportarà 900 soldats, Espanya prop de 450 i França i Itàlia també enviaran militars. Uns 3.000 soldats de la xifra total de 5.000, però, tindran una missió de curta durada, per reforçar la seguretat de les eleccions del 20 d'agost i una possible segona volta dels comicis afganesos.

La resta de soldats es dedicaran a l'entrenament de les forces de seguretat afganeses, una tasca per a la qual els aliats crearan el nou fons de 100 milions de dòlars.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut