Barcelona

El preu de l'habitatge a Catalunya cau un 7% de mitjana durant el 2008

El preu de l'habitatge a Catalunya segueix caient. Ho demostren les noves dades d'un estudi de la Generalitat, amb la participació d'altres administracions i el sector privat, que analitza 216 municipis catalans. Segons aquest informe, el preu dels habitatges nous ha caigut un 7,3% de mitjana durant el 2008. I la baixada encara ha estat més acusada en el cas d'habitatges de segona mà, que s'han abaratit una mitjana del 7,9%.

Actualitzat
El mateix estudi també mostra que cada vegada costa més vendre una promoció. El 2008, es trigava tres anys i mig, de mitjana, 12 mesos més que al 2007.

Per zones geogràfiques, on costa més de vendre és a Barcelona, mentre que la facilitat per vendre s'incrementa a mesura que els municipis s'allunyen de la capital.

El nou estudi també constata una tendència a disminuir la superfície construïda.

Estímul al lloguer

L'estudi també demostra que el mercat de lloguer ha augmentat un 28 % en un any, amb contenció de preus. La secretària d'Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla, ha assegurat que hi ha hagut "una pujada molt moderada de l'1'1%, cosa que fa pensar que el preu del lloguer hagués arribat al seu sotre a Catalunya". L'any passat, es van firmar a Catalunya 80.000 contractes de lloguer.




Anar al contingut