Barcelona

Mor el conegut trompetista Rudy Ventura a l'edat de 82 anys

El trompetista Rudy Ventura ha mort a Barcelona als 82 anys. El músic i destacat barcelonista havia estat operat recentment d'un tumor al pulmó. Concretament el passat 29 de març Rudy es va sotmetre a una intervenció quirúrgica per extirpar-li un tumor del pulmó, operació de la qual va evolucionar favorablement. No obstant, complicacions posteriors han acabat causant-li la mort. Les despulles reposaran al tanatori de les Corts de Barcelona, on demà serà enterrat.

Actualitzat
El trompetista Rudy Ventura ha mort aquesta matinada a Barcelona, segons han informat fonts pròximes a la família. El músic estava ingressat a la clínica Delfos, on es recuperava d'una operació en què se li havia extret part d'un pulmó que tenia afectat per un tumor.

Recordat per molts pel seu destacat barcelonisme, va actuar fa pocs dies amb el seu amic Josep Guardiola en la Diada del Soci de la Penya Blaugrana de Sant Vicenç de Castellet. Al llarg del dia d'avui, les despulles del músic reposaran al tanatori de les Corts i demà a la una del migdia es farà el funeral al mateix lloc.

Rudy, que es deia en realitat Jaume Ventura Serra, havia nascut a Canet de Mar, al Maresme, el 10 de setembre de 1926. Actiu des dels anys 60 amb el seu grup, Su Conjunto, el trompetista era una reconeguda figura culer.

Rudy Ventura va iniciar-se dins de les grans orquestres catalanes i a finals dels anys 50 va formar el seu propi grup, amb què va gravar en la donostiarra Columbia el repertori dels seus primers temes.

A finals dels anys 50 i durant la dècada dels 60, Rudy Ventura va publicar gran part de la seva extensa discografia. Primer a Columbia i després a Vergara, on va gravar els seus primers LP instrumentals amb l'orquestra de la discogràfica.
Anar al contingut