Barcelona

El "cas Saratoga" porta els Mossos a escorcollar la seu del districte de l'Eixample

Novetats sobre la trama de corrupció dels prostíbuls de Castelldefels i Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han escorcollat, a primera hora d'aquesta tarda, la seu del districte de l'Eixample de Barcelona, després que aquest matí la jutge ha enviat a la presó incondicional un alt funcionari del consistori. També ha ordenat presó, però evitable amb fiança, per a un enginyer industrial vinculat a l'Ajuntament, que faria de pont entre els clubs i el consistori. L'escorcoll ha durat poc més de dues hores i ha servit per analitzar a fons els ordinadors de la seu.

Actualitzat
El tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, ha confirmat que els Mossos d'Esquadra busquen indicis en la documentació del districte.

La inspecció de la policia té lloc després que la jutge ha ordenat presó provisional sense fiança per a l'inspector del Departament de Llicències de l'Eixample. L'acusa de suborn, revelació de secrets i infidelitat en la custòdia de documents, és a dir, de fer desaparèixer expedients sancionadors a canvi de diners.

També ha ordenat presó, en aquest cas, eludible amb una fiança de 15.000 euros, per a l'enginyer que treballava pel consistori i que també està presumptament implicat en la trama. Segons fonts judicials, el funcionari i l'enginyer actuarien de comú acord per forçar els propietaris d'establiments d'oci i d'hotels a encarregar a l'enginyer un seguit de projectes de condicionament dels seus locals.

A més, la jutge hi ha imputat el propietari d'un local d'oci i el d'un hotel. Una altra funcionària de l'Ajuntament de la capital catalana ha estat imputada en l'anomenat "cas Saratoga", i va quedar en llibertat amb càrrecs aquest dimarts, després d'haver declarat.

La jutge va començar investigant una suposada xarxa de corrupció policial. Després va detectar que hi havia advocats i policies que extorsionaven prostíbuls, i, ara, el cas ha apuntat a presumptes irregularitats en les inspeccions municipals. De moment ja hi ha més de vint persones imputades i han estat empresonats un excap de la Policia Nacional, un inspector d'aquest cos, tres responsables dels clubs Riviera i Saratoga i el funcionari municipal.

L'Ajuntament de Barcelona ja els va investigar

El gerent de Recursos Humans de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Arias, ha confirmat que el consistori va fer una investigació interna a finals de l'any passat a diversos treballadors municipals de l'Eixample, dos dels quals són l'inspector i l'enginyer imputats en el "cas Saratoga". Segons Arias, se'ls va va investigar per la desaparició de dos expedients de llicències d'activitats, sense que trobessin "cap mena d'evidència" contra ells.

El regidor Jordi William Carnes ha explicat que ara s'haurà de veure si hi ha cap relació entre la desaparició d'aquests expedients i el "cas Saratoga", però ha afegit que ara mateix no es pot saber perquè hi ha secret de sumari.

Respecte al trasllat de l'inspector imputat des del districte de Ciutat Vella al de l'Eixample, tant Carnes com Arias hi han tret importància i han dit que és una pràctica habitual en el col·lectiu d'inspectors.
Anar al contingut