Barcelona

Salman Rushdie presenta a Barcelona el seu últim llibre, "L'encantadora de Florència"

L'escriptor d'origen indi Salman Rushdie presenta a Barcelona el seu últim llibre, "L'encantadora de Florència". El novel·lista ha passat per "El matí de Catalunya Ràdio" i ha explicat que en aquesta ocasió volia allunyar-se d'un tema actual, per això ha retornat als seus orígens amb un relat que combina la faula amb una història d'amor i guerra. L'obra és un viatge entre dues cultures, entre dos mons: l'Occident, centrat en la Florència renaixentista, i l'Orient, amb la cort d'un emperador mongol. En aquesta novel·la, Rushdie també reivindica la figura del filòsof, polític i escriptor italià Maquiavel. Salman Rushdie també ha dit que està treballant en un nou llibre, però de literatura infantil, que es podria publicar l'any que ve.

Actualitzat
Des del punt de vista literari, Salman Rushdie, amb onze novel·les i tres assajos al darrere, és un autor plenament consolidat que té un públic fidel i entusiasta. Però res de tot això justifica l'expectació mediàtica que desperten les seves aparicions públiques a tot el món. En aquest sentit, la condemna a mort que el 1989 va dictar en contra seva l'aiatol·là Khomeini, va fer més per la seva popularitat que la millor campanya de màrqueting que es pogués imaginar.

Han passat 20 anys i Rushdie sembla començar a oblidar el malson de l'amenaça fonamentalista. A Barcelona, ha aparegut davant d'un auditori entusiasta, relaxat i somrient, per parlar, exclusivament, de literatura.
Anar al contingut