Barcelona

Presó incondicional per a l'alt funcionari de l'Ajuntament relacionat amb el "cas Saratoga"

La jutge que investiga la presumpta trama de corrupció al voltant dels prostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels ha decretat presó incondicional per a l'alt funcionari de l'Ajuntament de Barcelona detingut dilluns passat per presumpta relació amb el cas. La magistrada li imputa delictes de suborn, revelació de secrets i infidelitat en la custòdia de documents. Per a l'enginyer que també treballava per al consistori, el jutge ha decretat presó eludible amb una fiança de 15.000 euros. Li imputa diversos delictes, entre els quals hi ha el de suborn. Aquest matí han declarat els propietaris d'altres locals com a testimonis.

Actualitzat
El cap del Servei d'Inspecció i Llicències del districte de l'Eixample de Barcelona va ser detingut dilluns per ordre de la titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, que investiga la suposada trama al voltant dels prostíbuls de Castelldefels Riviera i Saratoga, i haurà d'anar a la presó. Així ho ha decidit la magistrada, que l'acusa d'haver acceptat suborns dels locals d'oci i hotels a canvi dels seus favors.

Així mateix, la jutge ha decretat presó sota fiança de 15.000 euros per a un enginyer industrial que també està vinculat a l'Ajuntament de Barcelona. L'acusa, en aquest cas, d'haver acceptat suborns i d'aprofitament de documents oficials obtinguts de manera indeguda. Els dos imputats van actuar de comú acord per obligar propietaris de locals a encarregar projectes d'habilitació dels seus negocis a l'enginyer.

També ha estat imputada en l'anomenat "cas Saratoga" una altra funcionària del consistori barceloní que va sortir aquest dimarts en llibertat amb càrrecs, després d'haver declarat. Amb la presumpta vinculació de funcionaris en la trama, ja són tres les vies que hi ha obertes en aquest cas. Tot va començar com una suposada xarxa de corrupció policial i, posteriorment, es va descobrir que també hi podria haver advocats implicats.

El gerent de Recursos Humans de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Arias, ha confirmat que el consistori va fer una investigació interna a finals de l'any passat a diversos treballadors municipals de l'Eixample. Dos d'ells són l'inspector i l'enginyer imputats en el "cas Saratoga". Segons Arias, se'ls va investigar per la desaparició de dos expedients de llicències d'activitats, però no hi van trobar "cap mena d'evidència" en contra.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut