Olot

Olot pren mesures per regular l'augment de trànsit amb l'obertura de Bracons

Una de les mesures per fer front a l'increment de vehicles per dins d'Olot amb la inauguració del túnel de Bracons divendres que ve ha estat la instal·lació de vuit semàfors a les principals vies de la ciutat, que han començat a funcionar aquest dilluns. A més, fins que no hi hagi les variants d'Olot i de les Preses fetes només podran passar pel túnel els camions que operin a Osona o a la Garrotxa.

Actualitzat
Aquest dilluns han entrat en servei a Olot els nous semàfors que han de permetre reduir l'impacte de l'augment de trànsit per l'obertura del túnel de Bracons dimecres que ve. Se n'han instal·lat en vuit punts, a les principals vies de la ciutat.

Els semàfors es troben al vial Sant Jordi, al passeig de Barcelona i a l'avinguda de Santa Coloma. Han de millorar la seguretat dels vianants i permetre als veïns de barris com Benavent i Sant Cristòfol accedir-hi amb més facilitat. El regidor de Mobilitat de la capital de la Garrotxa, Antoni Bach, confia que quan es comencin a notar els efectes de l'augment de trànsit, la variant de la ciutat ja estarà feta. Ho hauria d'estar en 3 o 4 anys.

Divendes s'obre el túnel de Bracons i com que, a l'inrevés del que s'havia previst, les variants de les Preses i d'Olot encara no s'han fet, s'han hagut de prendre mesures per regular el trànsit dels 9.000 o 10.000 vehicles que es calcula que diàriament hauran de circular per dins de la capital de la Garrotxa. 

Fins que aquestes variants no estiguin enllestides, no es permetrà el trànsit de vehicles pesants pel túnel de Bracons. Però el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha previst excepcions. Tindran via lliure el transport de bestiar, llet, escombraries, aigua, correus i premsa diària, així com els camions que operin a la Garrotxa o a Osona.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut