Barcelona

La Cambra de Comerç respondrà amb contundència si les institucions del país no gestionen el Prat

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, creu que seria molt greu que les institucions catalanes no obtinguessin la gestió de l'aeroport del Prat. En declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, Valls ha deixat clar que en cas que això passés la resposta del món econòmic català seria "seriosa i contundent". Les declaracions del president de la Cambra responen a la filtració que AENA no estaria disposada a cedir el control dels seus aeroports. Valls recorda que el govern espanyol va acordar donar entrada a les comunitats autònomes a la gestió dels grans aeroports, com el Prat.

Actualitzat
El president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, adverteix que hi haurà una resposta contundent al govern espanyol si, finalment, les institucions catalanes no tenen el control de l'aeroport del Prat. En unes declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació ha dit que seria molt greu per a Catalunya que la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la mateixa Cambra no tinguessin el control efectiu de l'aeroport.

L'any passat, el govern espanyol va acordar donar entrada a les comunitats autònomes a la gestió dels grans aeroports, com el Prat. Però en els últims dies s'ha conegut un document d'AENA que en manté el 100% del control a mans de l'Estat. Valls s'ha mostrat convençut que prevaldrà la decisió del Consell de Ministres i ni tan sols preveu que s'incompleixi l'acord.

Suport a la Generalitat i crítiques a l'Estat

Respecte al finançament, Valls ha dit que donarà suport a la Generalitat, fins i tot en el cas que es trenquin les negociacions. El president de la Cambra de Comerç assegura que si no hi ha acord, la resposta d'empreses i institucions catalanes serà unitària.

Pel que fa a la crisi, Valls ha assegurat que les mesures per restablir el crèdit estan funcionant, tot i que amb problemes, però en canvi ha dit que el govern espanyol no impulsa prou l'obra pública. Ha recordat que l'any passat les licitacions del Ministeri de Foment van caure a l'entorn d'un 20%, i les de Medi Ambient, un 5%.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut