Barcelona

ICV tanca files amb Joan Saura però li demana un model de conselleria d'Interior "més transparent i democràtic"

ICV ha tancat files amb Joan Saura en un dels moments més difícils de la seva gestió com a conseller després de la polèmica per les càrregues policials contra els manifestants anti-Bolonya. La formació deixa a les seves mans la depuració de responsabilitats a Interior i aposta pel debat intern per evitar situacions similars. ICV també reclama a Saura un model de conselleria "més democràtic i transparent". Els ecosocialistes també reconeixen tenir un regust agredolç per com han reaccionat els socis de govern, ERC i PSC.

Actualitzat
En referència a les declaracions del president José Montilla, el secretari general dels econsocialistes, Joan Herrera, ha dit que "no es tracta només del suport als Mossos sinó d'un suport al conseller en un context com l'actual". Herrera ho ha dit durant el Congrés Nacional de la formació, que s'ha fet aquest dissabte a Barcelona.

La formació ha donat suport a Joan Saura perquè sigui ell i no Inciativa qui prengui totes les decisions al capdavant de la conselleria d'Interior. Per aquest motiu, no s'han volgut acceptar noms sobre qui podria ser el substitut de Rafael Olmos al cadapdavant dels Mossos d'Esquadra. Tot i així, ICV ha reclamat a Saura un model de conselleria "més transparent i democràtic". 
 
També han reconegut incomoditat dins el partit per les imatges de les càrregues policials i han lamentat la falta de suport els últims dies dels seu socis de govern, ERC i PSC.

Reclama lideratge a Huguet

Iniciativa també s'ha referit al Pla Bolonya i ha insistit que està a favor del nou sistema europeu d'educació superior,  però s'ha queixat que Zapatero que "no l'ha aplicat correctament" i també ha demanat lideratge al conseller d'Universitats i Empresa, Josep Huguet, qüestionat els darrers dies per la seva gestió.
Anar al contingut