Orleans

El bisbe d'Orleans vol que als paquets de preservatius s'alerti que la seva fiabilitat és incompleta

Un bisbe francès ha revifat la polèmica iniciada pel papa Benet XVI qüestionant un altre cop l'eficàcia del preservatiu per combatre la sida. El bisbe d'Orleans considera que als paquets de condons s'hauria d'especificar que la seva fiabilitat és incompleta. Aquesta afirmació ha provocat les crítiques del col·lectiu mèdic i de les associacions de lluita contra la sida.

Actualitzat
El bisbe d'Orleans ha afirmat aquest divendres que "la mida del virus de la sida és infinitament més petit que el d'un espermatozou" i considera que aquesta és la prova que "el preservatiu no és una garantia al cent per cent en contra la sida".

André Font ha dit, en declaracions a la ràdio France Info que "tots els científics ho saben". Aquestes afirmacions han provocat la reacció contrària de les associacions per la lluita contra la sida a França, que temen que facin que els joves deixin d'usar aquest mètode anticonceptiu.

Des de l'Agència Francesa d'Investigació sobre la Sida han defensat que les paraules del bisbe "no tenen cap base científica" i han precisat que els preservatius homologats en el seu país "no deixen passar el virus de la sida".

Amb aquetes afirmacions, el bisbe d'Orleans ha reaccionat a les crítiques rebudes pel papa Benet XVI per les seves declaracions, fetes a l'Àfrica, on afirmava que el preservatiu agreujava el problema de la sida.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut