Barcelona

Interior destituirà el director general de la policia, Rafael Olmos, dimarts

Fonts del Departament d'Interior han confirmat a Catalunya Ràdio que el director general de la Policia, Rafael Olmos, serà destituït dimarts que ve a causa dels aldarulls amb els estudiants anti-Bolonya. Olmos en serà la primera víctima política. D'aquesta manera, el cessament coincidirà amb la compareixença del conseller d'Interior al Parlament, Joan Saura, per donar explicacions sobre la càrrega policial. A més, serà després de la manifestació que els estudiants han anunciat per aquest dijous i en què tenen la intenció de baixar per la Rambla, encara que estigui prohibit per motius de seguretat. Tant els sindicats dels Mossos d'Esquadra com l'oposició ja havien donat per fet el cessament d'Olmos.

Actualitzat
Les fonts que ha consultat Catalunya Ràdio han assegurat que la decisió de destituir Rafael Olmos es va prendre fa dies, però que s'ha optat per no fer-la oficial fins que el conseller Joan Saura comparegui al Parlament.

L'encara director general està disposat a assumir-ne tota la responsabilitat i espera amb tranquil·litat el moment en què la destitució es faci pública. Tot i això, ja ha recordat en alguns cercles que les directrius més criticades no les va donar totes ell.

El problema que se li presenta al conseller Saura és que el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, lligui la seva sortida del Departament a la d'Olmos. Delort va ser qui el va proposar per al càrrec, i podria aprofitar per marxar amb ell. El que el lliga a Interior és només la petició explícita que el president de la Generalitat li ha fet diverses vegades perquè es mantingui en el càrrec.

L'oposició i els sindicats dels Mossos d'Esquadra ja donaven per fet el cessament d'Olmos i ho consideren insuficient. Tant CiU com el PPC han alertat que no es conformaran amb aquesta renúncia. Apunten directament a Joan Saura i reclamen que dimiteixi o bé que el president de la Generalitat, José Montilla, faci una remodelació del govern que passi perquè Interior recaigui en un altre partit. D'altra banda, el Sindicat de Policies de Catalunya i el Sindicat Autònom de Policia-UGT també han reclamat la dimissió de Saura.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut