IES Narcís Monturiol de Figueres (Girona)

Rescatar la memòria per no repetir

L'estudiant Paola Garcia Martínez, de segon de Batxillerat de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres, va fer un estudi sobre els expedients dels consells de guerra fets a republicans que vivien a Figueres i que van acabar en sentències de mort.

Actualitzat
L'estudiant Paola Garcia Martínez va fer un seguiment sobre la història de quinze homes que vivien a Figueres i que els van sentenciar a mort. Tal com explica ella: "El meu interès per aquestes qüestions va començar quan vaig assabentar-me que a la meva família hi va haver persones que van tenir problemes amb el règim franquista i, fins i tot, algun conegut va haver d'exiliar-se."

Fa una petita introducció sobre el que va ser la Guerra Civil a Espanya i acompanya la seva informació amb els articles i lleis d'aquella època. "La Guerra Civil, molt probablement, va afectar la vida dels nostres avis d'una manera directa i va condicionar la vida dels nostres pares. Probablement és pur desinterès per saber com es va viure en una dictadura", explica la Paola.

El gruix del treball és un estudi molt exhaustiu d'aquests quinze processats a mort. Els presenta, n'explica els casos i explica com va finalitzar cadascuna de les històries. Al llarg del treball també hi trobem tant fotografies dels personatges com de llocs simbòlics de la guerra.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut