IES Narcís Monturiol de Figueres (Girona)

Judicis il·legítims. Expedients de dones republicanes jutjades durant el franquisme.

L'estudiant Pere Carrillo Camps, de segon de Batxillerat de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres (Girona), va fer un estudi sobre les dones republicanes jutjades durant el franquisme.

Actualitzat
L'alumne Pere Carrillo Camps va centrar el seu treball en estudiar el cas de vuit dones que van ser jutjades durant la Guerra Civil. Talcom explica ell mateix: "Vaig escollir aquest tema ja que coneixia una dona molt pròxima a mi que va patir durament la repressió franquista. Va estar empresonada durant tres mesos perquè el seu germà era del comitè. Durant aquest temps li van fer multitud d'interrogatoris perquè confessés on era el seu germà, però gràcies al seu caràcter mai no van saber que es trobava exiliat a França.

Per centrar el seu treball al començament fa un resum del que va ser la Guerra Civil i les lleis que hi havia en aquella època per poder entendre una mica millor la raó per la qual es van jutjar aquelles dones.

A continuació explica el cas de cadascuna de les vuit dones acompanyades d'una fotografia, una descripció seva i les dades més importants sobre el seu cas. Al final explica quina va ser la sentència de cada noia i la condemna que va rebre. "En resum podríem dir que aquests documents són d'un gran valor històric que ens permet estudiar amb més profunditat aquesta etapa no tan llunyana d'Espanya", explica en Pere.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut