Barcelona

La UB no permetrà que se suspenguin les classes tot i les tancades

La UB ha respost als estudiants anti-Bolonya que no permetran que se suspenguin les classes. El vicerector de Professorat i adjunt al rector de la UB, Joan Elias, ha explicat que s'està treballant per garantir el ple funcionament de totes les facultats i que "si és necessari" avisaran els Mossos. Això, després que un piquet d'estudiants ha impedit l'entrada al campus del Raval de la UB, on des d'aquest dimarts a la nit un grup d'estudiants han tornat a ocupar la Facultat de Geografia i Història. També a la Facultat de Dret de la UB, a la Diagonal, i al deganat de Ciències de l'Educació de la UAB han tornat les tancades. Al rectorat de la UAB han trencat la porta quan han evacuat a l'hospital el noi que feia vaga de fam.

Actualitzat
Un piquet d'estudiants situat a l'entrada del campus de la Facultat de Geografia i Història de la UB al Raval de Barcelona ha començat a impedir l'entrada d'altres alumnes a les instal·lacions. Això, després que des d'aquest dimarts a la nit una cinquantena de joves ocupen part de la Facultat de Geografia i Història, situada al Raval de Barcelona. Tenen pensat quedar-s'hi fins divendres i ja han anunciat que durant aquests dies se suspenen les classes.

Els estudiants anti-Bolonya han instal·lat unes taules amb material informatiu per explicar el motiu de l'aturada a aquells estudiants que han anat a classe. Una portaveu dels estudiants ha explicat que no volen que les seves accions s'entenguin simplement com una posició antisistema i de desafiament. Alguns dels que volien anar a classe s'han queixat que era impossible fer-ho i han demanat que se'ls respecti aquest dret.

El rector de la UB, Dídac Ramírez, ha advertit que si continua el veto a les classes no dubtarà a reclamar la intervenció dels Mossos d'Esquadra.

Ramírez, que s'ha entrevistat amb el president del Parlament, Ernest Benach, i els grups de la cambra catalana, ha afirmat que no vol desallotjar les facultats "de manera automàtica o mecànica" i ha recordat que va esperar quatre mesos per demanar la intervenció a l'edifici històric de la UB, cosa que li va provocar "molt de dolor". El rector s'ha mostrat convençut que les tancades seran "puntuals", i ha remarcat que té l'obligació de garantir "els drets" de tota la comunitat universitària. Dídac Ramírez ha dit que sempre mantindrà obert el diàleg amb el moviment anti-Bolonya.

Hospitalitzat l'estudiant en vaga de fam i destrosses al rectorat

A la UAB hi ha una tancada des d'aquest dimecres al matí al deganat de Ciències de l'Educació i han tornat els aldarulls quan han traslladat Tomàs Sayes a l'hospital. L'estudiant ha fet vaga de fam durant 31 dies per reclamar que es debati a fons l'aplicació del Pla Bolonya. Tot i que no es tem per la seva vida, els metges consideren que el seu estat de salut requereix atenció constant. Unes hores després de l'ingrés hospitalari s'ha sabut que el noi ha abandonat la protesta per motius de salut. Ha perdut un 15% de massa corporal i tenia la pressió molt baixa, cosa que li podria afectar els òrgans vitals.

Coincidint amb el trasllat, un grup de joves han trencat la porta del rectorat, han fet pintades i han desplegat una pancarta a la Plaça Cívica que apuntava a la rectora de la UAB, Anna Ripoll, com a "culpable de l'hospitalització d'en Tomàs per la seva negativa al diàleg".

Una setmana després dels adarulls

Dimecres passat a les sis del matí, els Mossos d'Esquadra van desallotjar el rectorat de la UB, on feia gairebé quatre mesos que un grup de joves protestaven contra el Pla Bolonya. A partir d'aquí es va desencadenar una batalla campal que encara porta cua a causa de la polèmica intervenció dels Mossos d'Esquadra, que s'han autoexculpat d'algunes agressions, com les que van rebre un fotoperiodista i un menor.

Fins ara no hi ha hagut cap cessament ni dimissió pels fets, però s'ha filtrat que dimarts que ve el conseller d'Interior, Joan Saura, anunciarà la destitució del director general de la Policia, Rafael Olmos. Saura, que dimarts va enviar una carta de suport als Mossos, compareixerà al Parlament per informar sobre l'actuació del seu departament i de la policia, en aquest cas.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut