Barcelona

El govern desaprova tant l'excés com la passivitat dels Mossos

El conseller Joaquim Nadal ha estat el portaveu del govern després de la reunió setmanal de l'executiu. Era la primera després dels aldarulls de la setmana passada en el desallotjament dels estudiants anti-Bolonya de la Universitat de Barcelona, i com era d'esperar, se n'ha parlat. Els consellers i el president, però, no han anunciat cap cop d'efecte arran de la polèmica; abans volen estudiar l'informe dels Mossos d'Esquadra. Nadal ha fet costat al cos policial però ha deixat anar una advertència: "Hi ha imatges de dimecres al vespre i algunes de dijous al matí que no ens agraden".

Actualitzat
Dimecres al vespre es van produir els incidents més rellevants en els enfrontaments entre Mossos i estudiants anti-Bolonya, en què van resultar ferits un fotoperiodista i un nen de 10 anys. La contundència de la càrrega policial ha estat condemnada per diferents dirigents polítics i pels mateixos manifestants, tot i que també va rebre el suport dels responsables d'Interior i del president de la Generalitat.

Aquest dimarts, però, Joaquim Nadal ha admès que aquell dimecres hi va haver escenes que no li agraden. Igualment, de dijous al matí, també hi ha imatges que "no ens agraden". Nadal es referia als incidents que es van desencadenar a la plaça Sant Jaume al final de la manifestació de professors i mestres contra la llei d'educació. Un grup d'anti-Bolonya es van encarar als Mossos i van llançar pintura als agents i a la façana del Palau de la Generalitat.

Els agents es van mostrar passius i no van actuar davant els atacs dels estudiants. Aquelles imatges són les que Nadal també retreu a l'actuació dels antiavalots. Amb tot, el conseller ha reiterat que en cap cas vol parlar de cessaments fins que el conseller d'Interior, Joan Saura, comparegui dimarts al Parlament. Fins aleshores, la posició del govern serà la de defensar el cos dels Mossos d'Esquadra, segons ha destacat el conseller Nadal.

Estudiant l'informe

Qualsevol pas que emprengui el govern serà posterior a l'anàlisi de l'informe que està elaborant el cos dels Mossos d'Esquadra. El document hauria d'aclarir què va passar amb el fotoperiodista i el nen ferit, però pel què ha transcendit els policies diuen que el nen va ensopegar enrere i que el reporter gràfic va rebre l'impacte d'un martell que haurien llançat els manifestants. Les imatges que analitza la policia són de TV3 i es reprodueixen a continuació.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut