Barcelona

Els anti-Bolonya desafien amb una altra manifestació sense esperar la versió de Saura

Els aldarulls de la setmana passada entre els Mossos d'Esquadra i els estudiants anti-Bolonya encara cuegen en escenaris sota cobert. El primer és a la Conselleria d'Interior, on el seu titular, Joan Saura, espera rebre l'informe que està acabant d'elaborar la policia autonòmica sobre els fets. El segon escenari és a les aules, on els estudiants han anunciat que tornaran a sortir al carrer dijous per denunciar l'actuació policial. El govern, per ara, no vol sentir a parlar de cessaments polítics i, de moment, ajorna més declaracions fins a la compareixença del conseller al Parlament, dimarts vinent a les 16.30 h.

Actualitzat
Han estat fonts del Departament d'Interior les que han anunciat la data i l'hora de la compareixença del seu conseller al Parlament. Serà dimarts a dos quarts de cinc de la tarda, quan Joan Saura haurà pogut estudiar amb tot luxe de detalls l'informe que està acabant de redactar el cos dels Mossos d'Esquadra sobre els aldarulls de dimecres passat. Un informe, per cert, que pel que va poder saber Catalunya Ràdio, acumulava proves que podrien exculpar els agents antiavalots en els incidents més greus: les ferides d'un nen de 10 anys i les contusions a la cella a un reporter gràfic. Aquest professional, però, ja ha desmentit que les proves puguin demostrar que no va rebre directament de part d'algun dels policies.

Sigui quina sigui la veritat, Joan Saura haurà de donar explicacions de l'actuació dels agents i, si s'escau, depurar responsabilitats. Això és el que li demanen diferents membres dels socis de govern, però la posició oficial de l'executiu de José Montilla emana, justament, d'unes declaracions del president diumenge passat donant ple suport als Mossos d'Esquadra. I per tant, a hores d'ara el govern català no vol ni sentir a parlar de cessaments en cap àmbit fins que tingui l'informe dels Mossos al complet, tal com ha assegurat el conseller Joaquim Nadal aquest dimarts en la roda de premsa posterior al consell de govern.

Nadal, això sí, ha valorat l'actuació dels antiavalots en els aldarulls de la setmana passada per assegurar que algunes imatges de dimecres no agraden al govern, com tampoc algunes de dijous, quan els Mossos es van mostrar impertèrrits davant les provocacions d'un grup d'anti-Bolonya que van provocar petits incidents a la plaça Sant Jaume al final de la manifestació de mestres i professors contra la LEC.

Els estudiants mantenen el pols

Mentre l'escena política catalana gira al voltant dels fets de dimecres passat, els estudiants no volen que els aldarulls i les càrregues policials caiguin en l'oblit com si no hagués passat res. Per això, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans que defensa el moviment anti-Bolonya sortirà dijous que ve al carrer per denunciar la "repressió policial" i la "criminalització" del moviment, tal com ha explicat un dels seus portaveus, Arnau Mallol, en una roda de premsa a les aules de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'anunci dels estudiants s'entén com el plantejament d'un pols als Mossos d'Esquadra, ja que pretenen baixar per la Rambla peti qui peti, bo i sabent que és una opció prohibida per la policia. I el pols també tindrà la seva repercussió als tribunals, i és que Mallol ha anunciat que els estudiants pensen presentar una denúncia penal contra els Mossos per les càrregues de dimecres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut