Barcelona

Almenys un 10% dels comerços han tancat en l'últim any

Entre un 10 i un 15% dels comerços han tancat el l'últim any. Els comerços tenen cada cop menys clients, que, a més, compren productes més econòmics. Són les dades que ha donat a conèixer la Fundació Comerç Urbà, que aplega els nuclis urbans principals tret de la ciutat de Barcelona.

Actualitzat
Segons la Fundació Comerç Urbà, la crisi ha precipitat el tancament de comerços no viables i per jubilació. Pel que fa a l'enquesta, la majoria de comerciants pensa que la crisi s'acabarà entre el 2010 i el 2011, però augmenten els que consideren que encara no ha arribat el pitjor.

Per sortir-se'n creuen que han de millorar el servei, ja que no poden competir pel que fa als preus amb les grans superfícies.

Cap a un nou model

El president de la Fundació, Jordi Rotllán, creu que la situació econòmica actual portarà a un nou model. "La part positiva d'aquesta crisi és que en un sector que ha estat molt individualista passarà a ser més solidari i, sobretot, el que ens agradaria és que anéssim cap a un consum més racional i més sostenible."

Els comerciants en general suspenen l'actuació tant de l'Ajuntament com de la Generalitat en el sector.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut