Tarragona

Montilla acusa CiU d'actitud de revenja i li retreu que no doni suport al govern en el finançament

El PSC no creu que el govern pugui fer front comú amb Convergència i Unió pel que fa al finançament. José Montilla ha assegurat que el govern actuarà amb sentit comú en la negociació amb el govern central i ha reclamat responsabilitat a l'oposició. Montilla ha insistit que l'executiu sap fins on pot arribar en aquesta negociació. D'altra banda, durant l'Escola d'Hivern del PSC a Tarragona, el president català també ha expressat el seu ple suport als Mossos d'Esquadra i als rectors de les universitats públiques catalanes.

Actualitzat
El president català ha afirmat que "no podem comptar amb Convergència i Unió en un aspecte tan important com un sistema de finançament just per a Catalunya". També ha reiterat que el govern sabrà aconseguir un bon acord, tot i col·laborant amb els socialistes espanyols. Per Montilla, l'oposició no mostra sentit d'estat, sinó de revenja: "No sembla que Artur Mas sigui conscient de quina pot ser la conseqüència de la seva actitud de revenja contra el govern de Zapatero", ha defensat Montilla.

Durant l'Escola d'Hivern que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Tarragona, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha parlat de xifres. Concretament, ha ratificat la xifra de 1.200 milions que va anunciar dijous el conseller Saura i que va desmentir el mateix president Zapatero.

Suport als Mossos

Durant l'Escola d'Hivern del PSC, el primer secretari del partit també s'ha referit a la polèmica generada per l'actuació dels Mossos en els actes dels estudiants contra el procés de Bolonya. Montilla ha assegurat que el govern, el seu president i aquest partit estan "compromesos" amb les forces i els cossos de seguretat, i ha insistit que els Mossos "tenen i tindran tot el suport".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut