Barcelona

Els Països Catalans celebren el Dia Mundial de la Poesia

Diverses localitats de parla catalana han celebrat aquest dissabte el Dia Mundial de la Poesia amb la lectura de diversos poemes per part d'autors locals. La iniciativa té com a objectiu difondre aquesta forma d'escriptura literària i estimular-ne la lectura. L'acte està organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre Unesco de Catalunya. També compta amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, que ha editat un opuscle amb un poema del menorquí Ponç Pons, que s'ha traduït a més de 20 llengües i s'ha distribuït tot el cap de setmana a les àrees de servei de les autopistes de tot el país.

Actualitzat
El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha dit a Catalunya Informació que la poesia al nostre país té una gran vitalitat, però que cal trencar el tòpic que és difícil i costa d'entendre. Izquierdo ha afegit que una de les novetats d'enguany és l'obertura del blog del Dia Mundial de la Poesia.

Entre els actes celebrats destaca el recital de Núria Martínez al Palau Robert de Barcelona, el de Manuel Forcano a Manresa, el d'Albert Roig a Tortosa o el de Núria Candela recitant Maria Mercè Marçal a Torregrossa, al Pla d'Urgell. En alguns casos les lectures han anat acompanyades d'actuacions musicals.

Altres poblacions on també s'han recitat poemes han estat Tarragona, Reus, Lleida, Manresa, Sitges, Cerdanyola, Figueres i València.
Anar al contingut