Brussel·les

Zapatero treu validesa a les xifres de finançament anunciades pel govern català

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, assegura que no es poden concretar les xifres del nou model de finançament fins que no es convoqui el Consell de Política Fiscal i Financera, cosa que no serà possible fins la constitució del govern de Galícia. El president espanyol ha dit que les xifres anunciades pel govern català "no tenen validesa".

Actualitzat
Rodríguez Zapatero ha dit que continua la negociació i que s'arribarà a "un bon acord de finançamet" de Catalunya, però ha afegit que "no donarà per vàlides ni xifres, ni filtracions".

Les declaracions de Zapatero arriben després que aquest dijous el tripartit hagi fet públiques les xifres de finançament que l'executiu espanyol els ha posat sobre la taula. Els números, però, els va fer públics un membre del govern, el conseller d'Interior, Joan Saura, que va desvelar que l'acord que ofereix Madrid suposaria 1.200 milions d'euros per al primer any, 1.600 per al segon i 2.000 per al tercer.

Per la seva banda, per primer cop en tots els mesos de negociació, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha reconegut en declaracions a Catalunya Ràdio que el govern del PSOE podria tancar un acord amb totes les comunitats autònomes excepte Catalunya.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut