IES Narcís Monturiol de Figueres (Girona)

La música del silenci

L'estudiant Mireia Puigmal Bahí, de segon de Batxillerat de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres (Girona), volia unir l'holocaust amb la música silenciada de l'època. Aquest treball va guanyar el Primer Premi del Concurs Jovenes Investigadores, any 2007

Actualitzat
"Inicialment volia estudiar la relació entre la música com a expressió dels ideals humans i la música com a instrument de terror que van coexistir en els camps de concentració nazis", explica la Mireia Puigmal Bahí, autora del treball "La música del silenci". "Més tard aquest incògnit va quedar reduït a la música que es va donar en alguns camps de concentració."

Un dels principals objectius de recerca que es va proposar va ser rescatar de l'oblit figures musicals emblemàtiques. "Cal donar-los la transcendència que es mereixen, fent que el seu nom ressoni en tots els indrets dels països, així com ho va fer el nom de J. S. Bach, L. V. Beethoven i tants altres músics que han passat a la història sense caure mai en l'oblit."

La investigació de la Mireia ha anat més enllà de la recerca de text. "He buscat les partitures i els CD d'alguns dels músics silenciats. Aquests han arribat procedents d'Alemanya i de la República Txeca, ja que aquí es desconeixen. "Per comprendre de forma més acurada els sentiments d'aquests músics, he realitzat una anàlisi de les seves obres, que m'han descobert motius, harmonies, textures, colors i instruments diversos."






DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut