Martorell

Els treballadors de Seat aproven amb més d'un 65% dels vots la congelació salarial que obre la porta al Q3

Els treballadors de Seat han donat suport, amb una àmplia majoria (65%), a la proposta de la UGT de congelar els sous aquest any i apujar-los la meitat de la inflació pel 2010, però recuperant una part dels diners perduts amb una paga d'un mínim de 200 euros el 2011. Esperen que això serveixi perquè la direcció de Volkswagen adjudiqui la fabricació del nou Audi Q3 a la planta de Martorell, una decisió de la qual depenen 1.500 llocs de treball. La proposta comptava amb el suport de l'empresa, però tenia l'oposició de CCOO i la CGT. Un resultat contundent, i més si tenim en compte l'alta participació: han votat 8.400 dels 11.500 treballadors que ho podien fer. Des de CCOO Seat, es lamenta el resultat però diuen que l'acaten. Entenen que es tracta d'un nefast precedent per a la negociació col·lectiva a Catalunya.

Actualitzat
Malgrat haver anunciat que acceptarien el resultat del referèndum, Comissions Obreres i CGT han alertat que la congelació dels salaris no garanteix per ella sola que els directius de Volkswagen s'inclinin per construir el nou Audi Q3 a Martorell. Creuen que hi pesen més altres factors i que la direcció de la companyia els ha fet xantatge. Precisament, els directius de Seat es reuneixen avui i podrien revelar ja la incògnita. Aquest migdia presentaran els resultats del 2008 a la planta de Martorell i s'espera que facin l'anunci oficial d'on es fabricarà el nou tot terreny.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha reconegut, en una entrevista a l'ACN, que el resultat del referèndum és "legítim", i que a partir d'ara, cal assolir una posició conjunta per tal de lluitar per un compromís en ferm que asseguri la producció d'aquest model a la planta de Martorell.

De la seva banda, la patronal catalana Foment del Treball ha valorat  positivament el sí en el referèndum de treballadors de Seat, i entén aquest suport com una mostra que en certs moments empreses i treballadors han d'actuar de manera conjunta per pal·liar els efectes d'una crisi que implica l'assumpció de sacrificis i riscos per les dues parts.

En un comunicat, la patronal que lidera Joan Rosell en lloa l'alta participació (76,36%), però sobretot, reconeix la decisió presa per la plantilla, "acceptant una situació costosa per a ells", però en què han tingut en compte la situació de la filial de VW.
Anar al contingut